A KFC amatőr CS:GO mérkőzést szervez közép- és kelet-európai játékosoknak

A KFC belép a Counter-Strike: Global Offensive arénába, megkezdte ugyanis egy KFC CSATA szervezését: egy e-sport bajnokság közép- és kelet-európai játékosoknak. És a díj? A győztes csapat jutalma egy út a StarLadder Major Berlinben rendezett 2019-es versenyére.

Ez egybeesik egy az Oroszországból, Kazahsztánból, Fehéroroszországból, Örményországból, Azerbajdzsánból, Ukrajnából, Kirgizisztánból és Grúziából érkező Dota 2 játékosoknak szervezett hasonló versennyel, akik a The International 2019-es eseményén való részvételi lehetőségért küzdenek. 

A KFC egy sajtóközleményben magyarázta el a kvalifikáció feltételeit: „A verseny döntőjében való részvételhez a közép- és kelet-európai játékosoknak egy selejtezőben kell részt venniük, amely a FACEIT online felületén zajló nyílt és zárt szakaszokból áll, és célja két vezető csapat meghatározása. Ezek a csapatok azután a Moszkvában rendezett nagy fináléban szállnak szembe egymással. A KFC CSATA nyílt selejtezői május 11. és június 2. között hétvégente kerülnek megrendezésre. A zárt selejtezők mind a közép- és kelet-európai, mind az Oroszországból, Kazahsztánból, Fehéroroszországból, Örményországból, Azerbajdzsánból, Ukrajnából, Kirgizisztánból és Grúziából érkező csapatok számára június 7. és június 9. között kerülnek lebonyolításra.”

Az elmúlt év volt a KFC hetedik KFC CSATÁJA, de az első alkalom, hogy az e-sportokat is bevonták. 4415 e-sport rajongót vonzott Oroszországból, Ukrajnából, Kazahsztánból és Fehéroroszországból, és hatalmas sikert aratott valamennyi résztvevő között. 

A bajnokság minden olyan amatőr csapat számára nyitott, amely játékosainak életkora 14 és 30 év közötti, a részvétel pedig ingyenes. Amennyiben érdekli a regisztráció, kövesse ezt a hivatkozást.

Ez a cikk a DBLTAP és az ESforce közötti kereskedelmi partnerségnek köszönhető.